Atölyelerimiz
LudensArt Kültür Sanat atölyelerinde oyuncu insan kendini keşfetmekle kalmıyor, konusunda uzman eğitmenler ve koçlarla birlikte yeni deneyimler kazanıyor, hem özel hem profesyonel hayatında her zaman ihtiyaç duyacağı iletişim becerilerini geliştiriyor.
01
Hadi gelin biz bu tartışmaya hiç girmeden, hatırladığımız döneme şöyle bir bakalım. Hani o evcilik oynadığımız, saniyeler içinde rolden role girdiğimiz döneme... Karşımıza çıkan her canlıyı ve her nesneyi, yargılamadan, merakla anlamaya; keşfetmeye çalıştığımız, bağ kurduğumuz dönemi... Tepkilerimizi; "O ne der? Bu ne der? Nasıl görünüyorum? Bunu yapmam doğru mu?" diye kaygılanmadan verdiğimiz zamanı, dönemi hatırlayalım: Bedenimize, sesimize, duygularımıza ket vurmadığımızı, farkında olmadan keşfetmek, bağ kurmak, deneyimlemek, hayal etmek için kendimize koşulsuz izin verdiğimizi; oynamaya, rol yapmaya, eyleme geçmeye hazır olduğumuzu yani kısaca oyuncu olduğumuzu hatırladınız, değil mi?
Peki şimdi, bugün, bu zamanda, bu döneminizde, ama bu defa tek bir farkla - farkındalıkla - neyi, neden, nerede, nasıl, ne zaman ve kim olarak yaptığınızı bilerek, kendinize bir kez daha bu izni vermeye, yeniden oynamaya, oyuncu olmaya var mısınız?
“Yetişkinlerin Oyun Parkında” sizi bekliyoruz..
Oyuncu olamayanlar için oyunculuğa dönüş...
Hepimiz hayat sahnesinde birer oyuncuyuz. Bu sahnede yaşam boyu çeşitli roller oynuyoruz. Ve hepimiz eşsiz performanslar sergiliyoruz. Oyun oynamaya yani oyunculuğa; kimilerine göre daha anne karnında başlıyoruz. Elbette ki çoğumuz cenin döneminden çocukluğa geçiş dönemini zerre kadar hatırlamıyoruz. Ya da yine kimilerine göre hatırlamadığımızı, hatırlamıyoruz.
02
“Müzik olmadan harfler, beden dahil olmadan ses akordu bozuk enstrüman gibidir.”
“Etkili Konuşma ve Sunum Teknikleri Atölyesi” programında katılımcı topluluk önünde hazırlıklı veya hazırlıksız nasıl daha etkin bir söylem gerçekleştirebileceğini kendi ihtiyaçları ve pratikleri doğrultusunda keşfedecek.
Konusuna hâkim her uzmanın en büyük engeli olan topluluk önüne çıktığında yaşadığı heyecanı ve monotonluğu nasıl pozitif bir etkileşime çevirebileceğini deneyimleyeceği bu özel programda, aynı zamanda doğru nefes kullanımından etkili sunum yapabilme becerilerine, doğru beden kullanımından etkili konuşma metotlarına ve diyalog kurabilme yöntemlerine kadar hayatın her alanında fayda sağlayacak etkin iletişim pratikleri deneyimlenecek.
03
Tiyatroda Reji, Dramaturji ve Yazarlık Atölyesi’nde bir tiyatro oyununun nasıl ve ne şekilde yazılacağını, yazılmış bir oyunun sanatsal ve bilimsel incelemesinin nasıl yapılacağını, oyunun döneminden karakterlerine, konusundan türüne ve yapısına kadar çözümlemesini keşfedebilirsiniz.
Yönetmen olarak bir tiyatro rejisinin neleri içerdiğini, hangi aşamalardan geçerek sahneye bir oyunun konduğunu ve hayalinizdeki kurgunun sahneye nasıl aktarılacağını deneyimleyebilirsiniz. Bu atölyemizin bütün başlıkları tek bir atölye programı süresince farklı eğitmenlerden alınabileceği gibi ayrı atölyeler olarak tekil şekilde de verilebilmektedir.
04
Problemleri çözerken başkalarıyla ne kadar işbirliğine gidebiliyoruz? Bir etki alanını nasıl oluşturuyoruz ve koruyoruz? Müzakere denince akla ya satış için gerekli taktikler ya hukuku ilgilendiren anlaşmalar ya da üst düzey iş anlaşmaları geliyor. Fakat bununla sınırlı değil. Hayatın her alanı müzakerelerle dolu. Bu müzakereler örneğin çok büyük bir anlaşmayı kapatmakla, ev almakla, işe girerken en iyi paketi almakla ilgili olabilir, zam müzakeresi olabilir, nereye tatile gidileceği üzerine olabilir. Bu eğitimde etkin müzakere becerilerini geliştirirken önce bir uyuşmazlıkla karşılaştığımızda bizim için en iyi çözüme ulaşmanın yollarını konuşuyoruz.
Eğitim, müzakerelerde iyi sonuçlar elde etmek, süreçleri değerlendirmek ve yönlendirmek, kendini anlamak ve doğru ifade etmek, karşınızdakini daha iyi anlamanın yöntemlerini öğrenmek, esas meselenin ne olduğunu tahlil etmek ve daha iyi iş anlaşmaları yapmak için ihtiyacınız olan yol haritasını sunuyor. Roller, simülasyonlar ve oyunlarla bunları geliştiriyoruz.
05
Sesimiz karşımızdaki kişilerle iletişim kurarken ne kadar önemli? Sesimizi daha iyi kullanmanın yöntemleri mevcut mu? Bir sunum veya takdim esnasında, sahnede mikrofon kullanmamız gereken durumlarda, elimiz ayağımız birbirine dolanmadan, nefesimiz kesilmeden, sanki evimizde arkadaşımızla konuşuyor rahatlığında sesimizi kullanabilir miyiz? Hatta sesimizle oynamayı nasıl öğrenebilir ve bu sayede sesin gücüyle etkileyici bir intiba bırakabilir miyiz? İşte bu atölyede mikrofon karşısında sesimizi daha iyi kullanmanın yöntemlerini keşfediyor, seslendirme oyunculuğunun inceliklerini öğreniyoruz.
Böylece mikrofondan ve sahneden korkmayan aksine özgüvenle onları yönetebilen iyi bir mikrofon konuşmacısına dönüşüyoruz.
06
Bedeni hareketsiz bırakmak, uzun süre aynı pozisyonda oturmak şeker ve oksijen salınımı azaltarak kaslarda laktik asit ve karbondioksit birikimine ve kramp kasılmalarına neden olur. Sinir sistemi bu duruma stres tepkisi verir. Stres tepkisi zihnin kirlenmesine, motivasyon ve performans kaybına sebep olurken hata yapma riskini de tetikler.
Bu atölye ile birlikte zihnimizin dinginleşmesi sağlanırken bedenimizin rahat ve esnek bir yapıda canlanmasının yolları keşfedilir.
07
Sesiniz sizin parmak iziniz. Tarifsiz bir beden enstrümanına sahibiz. Bu keşif yolculuğunda ilerledikçe kendimizdeki farklılığı farkındalığa çevirerek hem bireysel hem de toplu halde müziğin sihirli tınılarında ve kıyılarında bir gezintiye çıkacağız.
08
Kostüm ve Sahne Tasarım Atölyesi
Atölyemizin detaylarını yakında paylaşacağız...
Işık Tasarımı Atölyesi
09
Atölyemizin detaylarını yakında paylaşacağız...